„Facebook?! Pentru bătrâni!” Asta e noua tendință din piața de media, unde puștii activi pe rețelele de socializare au preferat, în ultimul an, să-și mute atenția către Instagram. O poză, o descriere scurtă și mai puțină vorbă, doar suntem în era vitezei și a timpului limitat.
Vedetele din fotbal atrag din ce în ce mai multă atenție, iar viața lor este acum la fel de importantă, pentru fanii înrăiți, ca performanțele din teren. De aceea, toți marii fotbaliști ai lumii au angajat firme de PR pentru a descoperi cele mai simple și eficiente căi de a comunica în fiecare zi, oră si minut cu acești oameni, care au transformat Instagram într-o unealtă indispensabilă din viața unui fan.
Un clasament al celor mai activi fotbaliști pe Instagram ne arată că nu trebuie neapărat să dai goluri pentru a fi în centrul atenției.

Locul 6
JAMES RODRIGUEZ
Columbianul, care a fost golgeterul mondialului din 2014, nu mai este la aceeași turație ca acum câțiva ani și a plecat de la cea mai vizibilă echipă a lumii, Real Madrid. Cu toate astea, frumușelul de la Bayern are o adevarată armată de followeri pe Instagram. Mare parte a fanilor sunt fete, așa cum era de așteptat si el le satisface fanteziile cu poze sexy.
Dacă pe teren este vazut mai rar, James Rodriguez se bazează mult pe poze din vacanță. De Revelion, a strâns 1.1 milioane de likeuri pentru o poză la soare.

Locul 5
RONALDINHO
Deși nu mai joacă de ceva timp, fanii nu uită de Ronaldinho, vrăjitorul de la Barcelona. Peste 41,4 de milioane de followeri sunt alături de brazilianul Ronaldinho, care își pune viața pe Istagram zi și, mai ales, noapte.
În ultima postare, Ronaldinho bate la tobe și peste 750 de mii de fani au văzut-o în 6 ore!

Locul 4
DAVID BECKHAM
Cariera lui David Beckham a fost extraordinară și a câștigat cu Manchester United tot ce se putea, dar imaginea lui este mult peste ceea ce a făcut pe teren. Beckham este o mașină de făcut bani și chiar dacă nu mai joacă de 6 ani, englezul este printre cei mai vizibili oameni din fotbal. Cu peste 53 de milioane de followeri pe Instagram, Beckham este mai tare decât regele din NBA, LeBron James. Familia este punctul forte al lui Beckahm în social media.

Locul 3
LIONEL MESSI
Messi este primul fotbalist care a depășit 100 de milioane de followeri pe Istagram, dar nu este cel mai carismatic dintre fotbaliști și se afla acum pe locul 3. Pe lângă fazele minunate reușite de genialul argentinian, Messi atrage fanii cu loialitatea sa pentru Barcelona. În plus, Messi are de partea sa publicul care apreciază calitatea sa de familist convins. Pozele cu copiii Thiago, Matteo și Ciro, cu șoția Antonella, dar și cu Hulk, câinele uriaș al familiei fac zeci de milioane de likeuri. Chiar si anunțul ultimului său născut a fost făcut pe Istagram!

Locul 2
NEYMAR
Brazilianul Neymar și-a mutat viața pe Instagram! Golurile de la PSG par doar un pretext pentru a spune că Neymar este fotbalist pe lângă avalanșa de postări din toate momentele vieții, pe care brazilianul le aruncă pe Insta. Ajuns la 109 milioane de followeri, Neymar este adeptul unei abordări în care luxul are o componentă importantă. Vrei să vezi ce ceas de aur și-a luat Neymar? Intri pe Instagram! Din acest punct de vedere, Neymar este un Floyd Mayweather al fotbalului, cu de 5 ori mai mulți followeri pe Instagram.
Poza în care le urează La Mulți Ani fanilor de pe Insta spune totul despre viața pe care vrea Neymar să o „vândă”.

Locul 1
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo nu este doar cel mai urmărit fotbalist din lume, dar este și cea mai urmărită persoană pe Instagram. Portughezul depășește vedete de la Hollywood și a devenit obiect de studiu din partea marilor agenții de PR din lume. Cristiano Ronaldo are în spate 151 de milioane de followeri care îl umăresc pas cu pas. Ronaldo își promovează stilul de viața sănătos în care sportul are un rol primordial, dar și produsele din care face foarte multe milioane de euro anual.
Faptul că imaginea și familia sunt mai importante decât fotbalul pe Instagram este evidențiat de cei 12.7 milioane de fani care au apreciat poza lui Cristiano Ronaldo de Crăciun. Este poza cu cele mai multe likeuri obținute de către un fotbalist.

View this post on Instagram

Feliz Natal! Merry Christmas!🎅🎄❤️

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Pentru a face o comparație cu ce se întâmplă în România, trebuie să coborâm foarte mult nivelul. Denis Alibec are doar 36 de mii de followeri, iar poza cu tortul de ziua lui a avut 7 mii de likeuri.

Un star al naţionalei de tineret, Dennis Man este cel mai urmărit fotbalist român pe Instagram, cu peste 53 de mii de followeri, deși pozele postate de el nu au variantă de share activată.