Grecul Tsitsipas a luat pe sus lumea tenisului în 2019! Cu un look a la Bjorn Borg și cu un serviciu a la Goran Ivanisevic, Tsitsipas a reușit la doar 20 de ani să-l bată pe idolul său Roger Federer și să treacă, în patru seturi, în sferturi de spaniolul Bautista Agut. Calificarea în semifinalele de la Melbourne este cea mai bună performanță din cariera puștiului din Atena.  Francezul cu origini grecești, Patrick Mouratoglou este antrenor lui și speră să dea o nouă lovitură după Marcos Baghdatis, Grigor Dimitrov și mai ales Serena Williams.

Stefanos Tsitsipas s-a născut pe terenul de tenis. Parinții lui erau antrenori de tenis într-un resort din Vouliagmeni, o stațiune la 20 de kilometru de Atena, în 1998 când a venit pe lume Stefanos. Tatăl Apostolos este antrenor de tenis, în timp ce mama Julia a fost numărul 1 în lume la junioare, dar nu a reușit să urce mai mult de locul 194 în clasamentul WTA. Bunicul rus al lui Stefanos, Serghei Salnikov, a cucerit aurul olimpic cu naționala de fotbal a URSS în 1956 la …Melbourne, orașul unde Tsitsipas face istorie în această ediție a Openului Australian.

Stefanos a avut victorii importante până acum în circuitul ATP. Novak Djokovic, Alexander Zverev, David Goffin, Pablo Carreno Busta, Fabio Fognini, Diego Schwartzman, Lucas Pouille și acum Roger Federer au căzut în fața grecului cu alură de jucător din altă epocă, dar care aruncă în luptă un tenis foarte variat și modern.


Tsitsipas a ajuns deja pe locul 12 în clasamentul live ATP, iar un succes incredibil la primul turneu de Grand Slam al anului l-ar urca pe locul 8 în ierarhia masculină în fața lui Dominic Thiem, un alt reprezentant de seamăa al noului val de jucători din tenisul mondial.