Refuz să cred că orice om care se uită la Liverpool – Bayern nu savurează măcar o bere bună. Este de neconceput! Un studiu făcut de englezi la partidele din Premier League spune că fanii care vin pe Anfield consuma în medie 7 litri de bere de persoană într-o săptămână. Și cum la Liverpool vor veni peste patru mii de fani germani putem afirma fără teamă de greșeală că această estimare poate chiar să fie depășită!
Deși cele două echipe au împreună 10 trofee Champions League/Cupa Campionilor, Liverpool și Bayern nu au fost niciodată adversare într-o finală. Nu se va întâmpla nici în acest an.

Liverpool pare într-o scădere de turație, iar Jurgen Klopp are misiunea de a trezi echipa entuziasmantă din debutul sezonului. Faptul că Liverpool nu a mai pierdut acasă de 19 meciuri împotriva adversarilor europeni este un factor încurajant pentru englezi. Neamțul Klopp are o istorie lungă în disputele cu Bayern. Din 23 de meciuri a câștigat doar 9, iar pe cel mai important l-a pierdut, finala Champions League de acum 6 ani.

Omul transformat în golgeter de Klopp la Dortmund, Lewandowski este principalul pericol pentru Liverpool. Polonezul face un nou sezon fantastic în tricoul lui Bayern, cu 25 de goluri în 29 de meciuri în toate competițiile și este golgeterul la zi al Champions League cu 8 reușite.
Liverpool și Bayern s-a întâlnit de cinci ori. Ultimul meci oficial dintre cele două forțe ale fotbalului european a fost în 2001, când Liverpool a câștigat Supercupa Europei după o partidă spectaculoasă, terminată 3-2.
Singura mea vizită pe Anfield a fost memorabilă și sunt sigur că marți seara vom avea parte de încă un episod al filmului fără sfârșit în care fotbalul ne aduce pe toți împreună și ne face fericiți.


Pentru a fi o seară și mai interesantă am pregătit împreună cu The Beer Institute un pachet de 6 beri artizanale produse în România.
Avem așa, pentru fanii lui Liverpool:
– Urban IPA – bere ale in stil britanic by Urban Brewery (Sibiu)
– Opium – bere IPA în stil britanic by HopHead (Cluj-Napoca)
– Phaza Lunii – bere Pale Ale în stil britanic by Bere a la Cluj (Cluj-Napoca)
Iar pentru fanii lui Bayern:
– Pils – bere blondă în stil german by Șapte Coline (Iasi)
– Platinata – bere albă în stil german by SB (Saliste, Sibiu)
– Gorun – bere brună în stil german by Klausen Burger (Cluj-Napoca)

Condițiile de participare la concurs sunt simple. Acesta poate fi câștigat de oricine dă like paginii de facebook ionalexandru.ro, dă share pe facebook acestei postări și răspunde în zona de comentarii de la postarea de pe facebook la întrebarea “Cu ce scor s-a încheiat ultimul meci oficial dintre Liverpool și Bayern Munchen?”

Concursul ține până duminică la ora 21.00, iar câștigătorul, desemnat cu ajutorul random.org, va fi anunțat în dimineața zilei de luni. Premiul, un 6 pack de bere, poate fi ridicat începând cu luni ora 14 de la noul magazin The Beer Institute din Agora Floreasca, Calea Floreasca 111-113, etajul 1, București. În principiu, concursul este adesat bucureștenilor, dar în cazul în care veți câștiga și nu vă aflați prin zonă este un prilej excelent pentru un cadou. Un  iubitor de bere de calitate din București va fi foarte încântat!