Giuleștiul a avut mulți copii frumoși și nebuni pentru că așa este Rapidul, „Dacă îl iubești trebuie să înnebunești”. Echipa a fost mereu un izvor de imaginație și emoție, iar jucători că Iuliu Baratki, Rică Răducanu, Dan Coe, Culae Lupescu, Bogdan Lobonț, Daniel Pancu, Marius Șumudică sau Cristi Săpunaru au făcut oamenii din tribună să plângă de fericire pentru Rapidul lor iubit. Acest spirit care s-a revărsat din tribună i-a infectat pe toți cei care au îmbracat tricoul vișiniu!
Unul dintre copii care au crescut cu Rapidul tatuat în sânge a fost Ovidiu Herea, bucureșteanul care la 21 de ani a avut oferte din Germania, Grecia, Steaua și Rapid. A ales cu sufletul, iar restul este deja scris adânc în istoria Giuleștiului.
Ovi Herea face 34 de ani în curând și visul cel mare este ÎNCĂ UN MECI ÎN TRICOUL RAPIDULUI!


Care e cea mai frumoasă amintire de la Rapid?

Wow, multe! Golul de la Tel Aviv îmi vine in minte, mai ales că a adus și singura victorie a Rapidului în grupele Europa League. A fost un moment extraordinar! Am mai avut goluri împotriva Stelei, chiar și în Ghencea. Am dat goluri importante pe Giulești într-o situație dificilă când eram neplătiți. Eram o dată în insolvență și am marcat un gol care a cântărit mult în acel derby, cu stadionul arhiplin.

Îți mai aduci aminte niște zile din 2007? George Copos și Gigi Becali se luptă pentru un jucător de la FC Național, Ovidiu Herea…
Mi le aduc aminte foarte bine. Nu au fost niște zile ușoare pentru că eram foarte stresat. Picasem la mijloc! Mă dorea și Steaua, dar și Rapidul foarte mult. Se crease o licitație. Am avut oferte și din străinătate. Borussia Dortmund și AEK Atena (l-a luat pe Rivaldo în acea vară) au făcut oferte. Mai mult, tata a fost invitat la Atena și a făcut un tur al stadionului, i-a fost prezentat proiectul de achiziții din acea vară. Pentru noi era ceva extraordinar pentru că eu eram un copil, avea 21 de ani. Au fost multe nopți în care nu am dormit!
Până la urmă a ieșit cum a vrut eu pentră îmi doream foarte mult să vin la Rapid. Faptul că Bergodi era antrenor a fost o garanție pentru mine. El îmi dăduse încredere la FC Național. Olăroiu m-a promovat la echipa mare, dar cu Bergodi am jucat cel mai mult.

Știu că a fost și Ana Maria Prodan implicată în povestea aia…
Da, a fost o situație mai ciudată atunci. Eu nu am vrut să semnez cu ea. Ana Maria Prodan s-a asociat cu Mutu într-o firmă de impresariat. Când te sună la 21 de ani cel mai important jucător al naționalei și îți spune că o să aibă grijă de tine și că își va utiliza relațiile ca să te ajute e greu să refuzi. Eu am avut contract cu firma doamnei Prodan doar vreo câteva luni. La transferul în Elveția am chemat-o să se uite pe acte și am plătit-o pentru asta. Acel transfer l-am negociat personal.


Cum a fost la Sion? Spune-mi trei lucruri care nu au fost așa cum te așteptai.

Mă așteptam, ca în Elveția, să găsesc cu totul altceva. Dimpotrivă! Am găsit un patron care ținea ședințe jucătorilor, care se implica prea mult la echipă în stilul lui Gigi Becali. Condițiile de pregătire nu erau așa cum îmi imaginam eu la echipele mari din afară, erau ca-n România. Am mai fost ceva. Mi-au întârziat primele și nu mă așteptam să-mi întârzie banii în Elveția! Am avut niște probleme și cu băncile pe acolo, dar a fost o experiență ok, nu am pierdut nimic. M-a ajutat această experiență, dar nu era cum îmi imaginam eu.


Cum ar fi să-ți închei cariera pe noul Giulești?

Ăsta a fost visul meu! Nu neapărat pe noul stadion, dar mi-am dorit atunci când am plecat să-mi închei cariera în Giulești. Dacă echipa nu intra în insolvență și acum eram la Rapid! Ar fi foarte frumos să mă întorc acasă, mai ales că cei mai frumoși ani ai carierei i-am trăit la Rapid.

Crezi că George Copos va reveni vreodată la Rapid?
La cum îl cunosc, nu! Este foarte orgolios și l-a durut mult că nu a fost susținut de rapidiști. Se aștepta să aibă sprijinul fanilor când a avut probleme.

Care e amintirea preferată cu George Copos?
Nu pot spune preferat, dar M-a sunat odată la 6 dimineața să prelungesc contractul. Avusesem o săptămână de discuții și ne vedem în fiecare zi. Eu, de fiecare dată îi spuneam că vreau să plec afară, el era ferm „Nu te las la Steaua!”. Eu tot îî spuneam că știu că sunt oferte pentru mine și nu mă gândesc la Steaua. Până la urmă, prelungeam de fiecare dată!

Ai lucrat cu Răzvan Lucescu La Rapid, la Xanthi și la națională. Crezi că va reveni în România ca antrenor?
A ajuns la un nivel foarte ridicat și nu îl văd să se întoarcă acum în fotbalul nostru indiferent de ofertă. Valoarea îi permite să rămână la echipele mari din străinătate și să facă performanță acolo. Dacă va pleca, sunt sigur că va antrena la o echipă mare dintr-un campionat puternic.

Ce se va întâmpla în vara asta la Salonic la primul titlu după 35 de ani?
Va fi REVOLUȚIE! Asta mai ales că vin după acel titlu ratat la masa verde și știu foarte bine ce înseamnă pentru ei acest trofeu. Am stat în Grecia doar 6 luni, dar știu foarte bine ce rivalitate este între PAOK și echipele din Atena.

Dacă nu ai fi fost fotbalist ce meserie ai fi vrut?
Îmi placea foarte mult să desenez când eram mic, poate arhitect.

Este Daniel Pancu simbolul rapidiștilor în 2019?
Da, putem spune asta. Mai sunt Săpunaru, Daniel Niculae și alături de ei reprezintă spiritul Rapidului.

La Călărași este echipă formată din jucători care au fost rivali la marile cluburi ale Romîniei, iar acum Alexa vrea să salveze echipa. De ce nu te-a chemat și pe tine?
Eram la Metalogolobus și am clauză mare de reziliere! (râde) Am lucrat la Chiajna cu Dan, dar nu cred că ne-am conectat. Avem idei tactice diferite. Mie îmi place să joc la o echipă care construiește, nu la una care mă folosește pe post de fileu și toate mingele sunt lungi pentru vârf sau vărfurile de atac. Am o relație foarte ok cu el, dar nu a fost să fie la Chiajna pentru că era o presiune mare pentru salvarea de la retrogradare.

La ce echipă ai visat să joci când ai început fotbalul?
Tata m-a îmbracat în roșu negru la prima selecție de la FC Național. Era cu Milanul. Și-a dorit foarte mult să ajung în Italia. Din păcate, nu s-a putut acest lucru cu toate că am avut ofertă să ajung chiar la Milan! În 2012, au fost discuții când eram la Rapid cu Răzvan Lucescu. Cu siguranță viața mea s-ar fi schimbat, dar domnul Copos dădea foarte greu drumul jucătorilor în acea perioadă. Dacă dânsul era în continuare la Rapid eu nu aș fi plecat.

Cine câștigă titlul în Liga 1?
Cred că CFR. Încă nu este jucat acest campionat. Cum i-am văzut pe cei de la FCSB, CFR are prima șansă. Mai sunt meciurile directe. Este și Craiova în joc.

Facem un joc. Mirel Rădoi te cheamă în vestiarul echipei și te pune să le ții un discurs jucătorilor înainte de debutul la Europeanul din iunie. Ce le spui?
S-au apucat de fotbal, au muncit și s-au sacrificat pentru acele clipe. A juca la un turneu final este cel mai important pentru un jucător, indiferent de vârstă. Pentru aceste meciuri trăiește fiecare jucător. Ajungând acolo, obiectivul este deja îndeplinit. Presiunea ar trebui să dispară de pe umerii lor.

Crezi într-un convocare în bloc a acestor jucători de la tineret?
Nu, cred în convocarea jucătorilor cei mai în formă în acel moment. De ce trebuie să conteze vârsta? La un club sunt rațiuni economice pentru promovarea tinerilor, dar la națională aceste discuții nu ăși au rostul. Nu contează vârsta, ci valoarea și forma de moment. Nu are rost să crești jucători la națională pentru o ipotetică șansă de calificare peste 3 ani. Nu știi ce se poate întâmpla. Poate să nu mai joace la club sau să se accidenteze.

https://www.youtube.com/watch?v=SbtZjIEs5r0
Ai posibilitate să bei un pahar de vin cu Ferguson, Mourinho și Guardiola. Pe cine alegi?

Ufff. Asta e grea. Ferguson pentru că vreau să-i aud povestile. Ar fi ceva fascinant. Asta chiar dacă în momentul ăsta Pep Guardiola este antrenor cel mai bun din lume și dacă ar fi să discuși despre fotbalul actual el ar fi ce mai indicat.

Are șanse România să ajungă la Euro 2020?
Șanse avem, dar nu știu cât de mari sunt. Avem o grupă foarte grea cu Spania, Norvegia și Suedia. Contra a demonstrat că este omul potrivit la locul potrivit anul trecut când nu a pierdut. El este cel potrivit pentru acest post de selecționer.