Pariurile au devenit o afacere profitabilă, iar cei care cred că sunt o simplă joacă de copii ar trebui să apeleze la specialiști pentru a câștiga pe termen lung . Agențiile ticsite de pariori care cred că se pot îmbogați dintr-un „răvaș” cu 24 de meciuri sunt deja istorie, iar online-ul a preluat iremediabil controlul. Există, inclusiv în România, pariori care au transformat cotele într-un job full time. Pentru că vrem să venim în întâmpinarea lor, dar și a altor jucători care abia acum și-a dat seama că trebuie să și încaseze din pariuri, facem o prezentare a avantajelor comparatorului de cote oferit de echipa Supercote.ro. începem cu ceva simplu: cote și payouturi, ABC-ul pariurilor.

Primul lucru la care te uiți: cote

Dacă vrei să fii un parior de succes pe termen mediu și lung, e bine să te uiți și la cote, dar și la payout-urile pe care le propun casele de pariuri. După cum bine stii, cotele reprezintă inversul probabilitații unui eveniment. Practic, cu cât probabilitatea evenimentului este mai mare, cu atât cota atribuită va fi mai mică.

Un exemplu în acest sens ar fi cota pe care o primeste Real Madrid pentru a o învinge pe Celta Vigo în La Liga. Probabilitatea victoriei madrilenilor este foarte mare, iar cota este foarte mică. Practic, dacă  găsim cotele potrivite, putem determina probabilitatea acelui eveniment.

Probabilitatea de castig =  (1  / cotă) X 100

Practic, la o cota de 1.09 pentru Real Madrid, probabilitatea ca albii să triumfe este de 91.73%.

Ce sunt payouturile și cu ce ne ajută?

Payoutul reprezintă procentul din întreaga suma pariată pe un eveniment sportiv (sau market al acelui eveniment, de exemplu 1X2 sau Over/Under) la o casă de pariuri, procent care se întoarce în conturile sau buzunarele jucătorilor.

Luăm ca exemplu payoutul pe un meci de fotbal (3-way market) și vedem cum se calculează acesta. Presupunem că avem meciul dintre echipele West Ham United și Crystal Palace din Premier League cu următoarele cote:

1 – cota 2.00 (victorie West Ham)

X – 3.25 (egal)

2– cota 4.30 (victorie Crystal Palace)

Pentru a vedea care este marginea pe care și-o opreste casa și a calcula payoutul, vom aplica următoarea formula de calcul:

Avantaj casa (zecimal) = [(1/cota West Ham) + (1/cota X) + (1/cota Crystal Palace)]-1 = (0.500+ 0.308 + 0.233) – 1 = 1.041-1= 0.41

Pentru a obține o valoare procentuală, înmulțim valoarea respectiva cu 100 și rezultă că avantajul casei este de 4.1%, iar 95.9% se întoarce către jucători. Până să apară comparatorul de cote, pentru un joc competitiv trebuia să faci aceste calcule manual și sa pierzi timp prețios, timp pe care l-ai putea folosi pentru studiul competițiilor în care te-ai specializat.

Sure bets, opțiune mereu la îndemână

Calcularea payoutului este utilă și pentru detectarea sure beturilor. Practic, sure bets înseamnă că poți paria în același timp pe 1, X si 2 la același eveniment și cu toate acestea vei obține un mic profit. Uneori poate ajunge și la 3-7 procente peste suma investită. E un joc de anduranță și nu trebuie să așteptăm profituri mari, imediat.

Sure bets se găsesc și pe site-ul nostru 24/24! Deși profitul nu este mare, avantajul de a avea conturi la mai mulți operatori cu licența ONJN face diferența pe termen lung. Micile discrepanțe apărute între cotele de la mai multe case de pariuri sunt tot ce poate aștepta un parior răbdător și fără presiunea unui câștig imediat.

Calcul concret

Hai să vedem un exemplu real din care vă veți da seama că asta este calea pariorului care face bani. Meci de baschet din Euroliga între Barcelona și Panathinaikos, unde varianta egalului nu există. Sure betul se formează cu cota la victorie a Barcelonei de la Sportingbet (1.53) și cu cota de la victorie pentru Panathinaikos de la Betano (3.05). Marginea de profit în cazul acestui meci este de 1.89%.

Practic, dacă pariezi 1000 de lei la Sportingbet pe spanioli și 1000 de lei la Betano pe greci, avem un profit asigurat de 37.80 de lei. Cum ziceam și mai devreme, zona de sure bet poate fluctua și în jur de 7%, asta însemnând ca la aceeași sumă investită pentru sure bet (arbitrage), profitul ajunge la 140 lei. Pariurile sigure se pretează mai bine unor bănci foarte generoase, dar aduc câștig sigur. Folosiți cu încredere softul de pe Supercote.ro pentru nu rata nici un sure bet.

Avantajele comparatorului de cote

Acum, având la dispoziție comparatorul oferit de Supercote.ro, vei avea de facut un singur lucru. Alege meciurile care te interesează. Avem deja pregatite câteva variante avantajoase în rubrica ponturile noastre, cu o acuratețe extrem de ridicată. Comparatorul de cote este foarte simplu. Îți faci cont pe Supercote, alegi meciurile, iar apoi se va genera un bilet virtual, care îți va indica care este casa de pariuri unde poti obține cele mai bune cote pentru combo-ul tău.

Pentru aceasta, vei folosi optiunea ‘’COMPARA’’, care îți arată diferențele între casele de pariuri care oferă meciurile de pe combo-ul tău. Mai mult, dacă vrei să-ți continui navigarea prin contul tău de pe site, biletul tău rămâne deschis și poți reveni oricând asupra lui. Ulterior îl poți definitiva și apoi plasa la unul dintre partenerii noștri, case de pariuri.

Aici intra în calcul avantajul jucatorilor cu conturi la mai mulți operatori. E posibil ca o casa e pariuri să aibă cele mai bune cote pentru Premier League, dar alta să exceleze la capitolul Liga Campionilor. De asemenea, una dintre ele poate să fie specializata pe cotele de tenis in live (streamul live poate fi și el un factor important), iar o alta să aibă o oferta foarte bună pentru Liga 1.

Jucatorii pe termen lung și cu planul bine făcut vor aprecia comparatorul

Poate pentru un pariu plasat într-o duminică la agenția stradală nu te va deranja că în loc de 107 lei (cât ai fi primit la cea mai buna agentie online), combo-ul tau e cotat la 96 de lei. Dar dacă ești un jucător profesionist, nu vei vrea să ratezi 10-15% din câștiguri pe biletele tale, mai ales că întreruperea unei serii câștigătoare îți poate provoca daune serioase în bancă.

Practic, cele mai bune cote te păzesc de zilele în care pierzi la pariuri bilete la care nu te așteptai. Cote mai bune înseamnă profituri mai mari. Să luam un exemplu concret. Să presupunem că ai cont și la Unibet, și la Betano și la Sportinbet. Alegi să alcătuiești un bilet cu West Ham vs Crystal Palace (mizand pe victoria lui West Ham), FCSB vs Viitorul (solist pe FCSB) si Liverpool vs Manchester United (victorie pentru cormorani).

Biletul virtual face diferența

Practic, te decizi să mergi la sigur și vrei să vezi care dintre cele trei variante e mai bună. Pariul tău e generos, mizezi 200 de lei pe acest combo îndrăzneț. Creându-ți biletul virtual, vei avea următoarele configurații:

Unibet Betano Sportingbet
West Ham/1.8 West Ham/2 West Ham/1.9
FCSB/1.5 FCSB/1.55 FCSB/1.48
Liverpool/1.6 Liverpool/1.7 Liverpool/1.8

Comparatorul îți va indica mai mult de trei variante, dar tu le vei lua în calcul doar pe acestea pentru moment. Sugestia noastră este să deschizi cât mai multe conturi. Unibet are un curs final de 4.32, ceea ce înseamnă un profit de 664 (am scăzut miza din câștigul de pe bilet). Betano e superior pe acest exemplu, cota fiind de 5.27. Profitul ajunge la 854 in exemplul nostru cu miza de 200 lei.

Nu în ultimul rând, Sportingbet este varianta intermediara, cotele lor insumand 5.06 (profit de 812). Desigur ca alegem biletul Betano de data aceasta, pentru că ne ofera câștigul cel mai mare. Dar ce s-ar întampla dacă în fiecare zi pe biletele castigatoare ai alege optiunea cea mai slaba? Numai pe un bilet, dacă ai fi mers pe varianta Unibet ai fi pierdut apoape 200 de lei din profit.  Comparatorul face calculele în locul tau, iar mâine Unibet poate veni ea cu cea mai bună variantă dintre cele trei.


Mai multe conturi, mai multe șanse de câștig

Având conturi la toți acești operatori, dar și la alții (Baumbet, Sportingbet, Admiral sau Maxbet), ești mereu pregătit să optezi pentru cele mai competitive cote și payouturi. Există însă un lucru pe care trebuie să-l țineti minte! Revendicând ofertele direct de pe site-ul nostru, vei obține bonusuri mai atractive decât dacă ați fi intrat direct pe site-urile operatorilor. Noi avem tot timpul live noutățile propuse de casele de pariuri online și negociem pentru tine bonusuri de bun venit extrem de atractive.

Un alt avantaj al comparatorului nostru de cote este acela că este dedicat special pieței autohtone. Comparatoarele internaționale sunt extrem de performante, dar nu includ casele de pariuri de la noi, case cu licență ONJN. Noi te invitam la un câștig inteligent în care matematica sfidează hazardul, iar tu trebuie doar să-ți faci cont pe site-ul nostru. Durează mai puțin de un minut!