Europa este bulversată de rezultate incredibile într-o primăvară incredibilă. REDmontada (licență poetică marca Horia Matei) fabuloasă a lui Liverpool în fața Barcelonei este doar vârful acestui iceberg care a lovit din plin tot ce înseamnă previziuni când vine vorba de fotbal european. Messi a fost redus la tăcere în cea mai improbabilă victorie/revenire din acest sezon de Champions League și scenă eroilor a fost rezervată unor jucători care au crezut cu ardoare în ea.

Sursa foto: facebook.com/LiverpoolFC

Klopp a fost lipsit de doi dintre eroii din 2019 al unui Anfield plin de vise, Salah si Firmino, dar costumul de salvator a fost îmbracat pe rând de Origi și Wijnaldum. Fiecare dintre acești improbabili atacatori ai gigantului din Barcelona au reușit câte o dublă, iar Liverpool a dovedit încă o dată că 0-3 este scorul de care nu se teme și pe care îl sfidează atunci când e mai important în viață. Messi, Suarez și Coutinho au privit neputincioși la spectacolul pus în scenă de Klopp, iar Barcelona a ratat șansa de a juca o nouă finală de Champions League, a cincea din era Messi. E clar ca 7 mai este ziua cu ghinion pentru Barca. Catalanii pierdeau acum 33 e ani în fața Stelei la Sevilla, iar acum sunt azvârliți în afara Europei de către un Liverpool lipsit de principalii marcatori și cu nervii întinși la maxim de lupta la titlu din Premier League.
Această primăvară nebună a avut multe episoade.

Ajax este protagonista unor reveniri (habar nu am în olandeză cum se zice) fabuloase. Campioana ultimilor trei ani Real Madrid și noua echipă a lui Cristiano Ronaldo Juventus au fost devastate de uraganul de la Amsterdam. De fiecare dată, Ajax a obținut calificarea în deplasare și de fiecare dată jucătorii crescuți în laboratoarele inventate de marele Cruijff au lovit necruțător. De Jong, De Ligt și Van de Beek au mușcat cu nesaț din favorite și acum sunt la pas de o nouă finală după 19 ani.
Deși este singura echipă din Premier League care nu și-a permis niciun transfer în ultimul an, Tottenham a reușit să elimine pe rând liderul Germaniei (la acea vreme, Borussia Dortmund) și cel al Angliei (Manchester City) într-o cursă nebună pentru prima semifinală Champions League din istorie.

Sursa foto: facebook.com/manchesterunited

Dubla dintre PSG și Manchester United a avut savoarea ei. În primul meci de pe Old Trafford, PSG a câștigat neașteptat cu 2-0, deși nu i-a avut pe cei mai buni marcatori Neymar și Cavani. Nu a fost destul pentru calificare în sferturi pentru că Ole Gunnar Solskjaer Lukaku și Rashford au reușit minunea la Paris printr-o victorie obșinută în minutul 94 din penalty.
În cele mai tari campionate din Europa a fost o adevărată revoluție a echipelor mici. Atalanta, Getafe și Eintracht Frankfurt sunt la porțile debutul în grupele Champions League după ce au reușit să răstoarne multe previziuni.