1-0 pentru Ajax la Londra. No pressure! 2-0 pentru Ajax la pauză. „A fost un sezon minunat pentru Tottenham. E oricum o performanță fabuloasă calificarea în semifinalele Champions League fără transferuri și cu Harry Kane accidentat. Mulțumim, băieți”. Ce a urmat este însă de istoria minunilor pe care doar fotbalul le poarte oferi mentalului colectiv în 2019.

Trippier s-a trezit din amorțeala primelor 135 de minute ale dublei cu Ajax, Dele Alli și-a regăsit inspirația, Lloris parcă a retrăit nebunia francezilor de la Mondial, Sissoko a fost ca Bruce Willis în „Greu de ucis”, Llorente a redevenit „Regele Leu” din perioada Bilbao, Danny Rose a arat tot flancul cu fervoare, Son a dinamizat jocul cu viteza luminii, dar peste toți au fost doi oameni incredibili.
Primul: LUCAS MOURA.
Brazilianul pe care șeicii de la PSG ni l-au aruncat în scârbă a reușit să desfacă acel cod pe care Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur Modric, Pianjc, Benzema sau Dybala nu au putut. El, Lucas Moura, singurul transfer făcut de Tottenham în ultimele 18 luni! El a reușit o triplă istorică, tripla care duce pe Tottenham în prima finală e Champions League din istorie. Prima echipă britanică, câștigătoare de o Cupă Europeană merge la Madrid pentru ridica trofeul suprem din fotbal. Și cum nimic nu e întâmplător, va juca această finală pe stadionul echipei pe care a învins-o în 1963, Atletico Madrid.
Al doilea: MAURICIO POCHETTINO
Acest om este incredibil! Calificarea în finala Champions League cu Tottenham este o performanță de neimaginat la începutul sezonului. Cu două etape înaintea finalului grupelor, Spurs avea 5 puncte mai puțin ca Inter, 5! Pochettino și-a strâns echipa și le-a transmis energia lui. A fost un moment crucial pentru acest sezon în care prioritatea clubului, pe bună dreptate, a fost terminarea celui mai frumos stadion din lume.

Sursa foto: facebook.com/TottenhamHotspur

Ca o comparație putem spune doar atât.
În ultimii 2 ani, Manchester City a investit 400 de milioane, Manchester United 300 de milioane, Liverpool 320 de milioane, Chelsea 500 de milioane, iar Arsenal 230 de milioane. Doar în transferuri! Nu vreau să vorbesc de salariile uriașe încasate de unii jucători de la aceste echipe. Exemplul care îmi vine în minte este domnul Alexis Sanchez, care primește la Manchester 30 de milioane pe an! 30 de milioane și a dat în acest sezon…2 goluri.
De aceea, aducerea lui Lucas Moura pentru 28 de milioane de euro de la PSG (singurul transfer făcut în ultimele trei perioade de mercato) poate fi considerată investiția PERFECTĂ.
La Amsterdam a fost a doua minune din această primăvară pentru Tottenham după calificare dramatică de la Manchester în fața balaurului cu șapte capete: Guardiola, Aguero, Sterling, Ederson, Laporte, De Bruyne și Fernandinho.
Pentru prima oară după 11 ani vom avea o finală 100% din Anglia. De la acel Manchester United – Chelsea decis la penaltyuri de eroarea lui John Terry, bogații din Anglia au mai avut doar două prezențe în finală. Chelsea a luat trofeul în 2012, iar Liverpool a pierdut cu Real acum un an.
Pe Wanda Metropolitano din Madrid, Liverpool va arunca în luptă tot ce are mai bun de la Salah la Van Dijk și de la Origi la Wijnaldum. Klopp a pierdut deja trei finale europene, dar acum simte momentul pentru orgasmul fotbalist suprem.
Tottenham speră să-l poate recupera pe Harry Kane. Pochettino are însă soluții. Lucas, Llorente, Son, Dele, Eriksen sau Sissoko pot destabiliza cea mai lăudată defensivă a Europei.
Copiii lui Ajax rămân acasă. E timpul ca bărbații adevărați să intre pe gazon pe 1 iunie!

Sursa foto facebook.com/TottenhamHotspur

Sursa foto: facebook.com/LiverpoolFC