Rețeta am testat-o în ultimii doi ani, doar că acum vom fi și mai mulți. Fanii preiau controlul și după ani și ani în care au fost doar în tribună, acum ei sunt pe teren și apără cu mândrie culorile iubite. Steagurile pe gard, fularele deasupra capului, vocile la volum maxim. Berea e deja la rece, o bere personalizată pentru toți cei care vin la a treia ediție Fans Cup. Continuăm povestea, sâmbătă, pe terenurile din Complexul Sportiv Studențesc Tei, în București.
Am început în 2017 cu 8 echipe, anul trecut au fost 10, acum avem 12 Fan Cluburi din România ale echipelor mari ale Europei cu emblema iubită pe piept și cu ambiția să câștige. Liverpool (campiona Fans Cup 2017), Arsenal (campioana Fans Cup 2018), Barcelona, Borussia Dortmund, Inter Milano, Juventus, Bayern Munchen, Manchester United, AC Milan, Real Madrid, AS Roma și debutanta Fenerbahce vor avea fanii pe teren pentru a le apăra blazonul.

Am avut peste 1000 de fani în tribune în fiecare din primii doi ani, acum ne așteptăm să fim mai mulți. Mecanismul e simplu: suporteri joacă pe teren și sunt susținuți de prietenii lor din tribune. Pentru că fotbalul are savoare și este iubit oricum, chiar dacă că alergi și marcheazi sau bați în tobe și dai tonul galeriei.

Sursa foto: Ștefan Constantin

Dacă n-ai fost pe fază când am extras grupele live pe pagina de Facebook a competiției te anunțăm aici cum a decis Miodrag Belodedici, singurul român cu două Cupe ale Campionilor în vitrina de acasă, să împartă echipele și care este programul pentru această ediție:


Grupa A: Arsenal, Roma, Inter, Real, Fenerbahce și Borussia

Grupa B: Milan, Juventus, Liverpool, Barcelona, Manchester Utd. și Bayern

Deci, avem o grupă la care visează toți fanii din Europa, plină de câștigătoare de Champions League. Există o posibilitate de revanșă pentru fanii lui Liverpool, care au pierdut clar semifinala de anul trecut cu fanii lui Milan. Debutanta Fenerbahce a picat într-o grupă cu echipa care a câștigat trofeul anul trecut, la ultima fază. Va fi un spectacol total în care orgoliile și fotbalul vor face casă bună într-o atmosferă de prietenie.

Regulamentul e simplu:

Suprafața: teren sintetic

Echipe: 4+1, cu 9 rezerve

Durata: 2 reprize de câte 10 minute, cu 3 minute pauză

Echipament: vii în ce iubești să joci, să cânți și să strigi cât te țin plămânii cuvântul magic: GOL!

Ora: vino de la 8.30, ca să ai timp de încălzire și de cântat cu ai tăi, înainte de primul fluier al arbitrilor.

Sursa foto: Ștefan Constantin

Fans Cup e singurul turneu de fotbal amator destinat fanilor români ai echipelor mari din Europa. Dacă ții cu una dintre echipele din competiție, hai la teren și strigă cât poți de tare pentru echipa ta. Dacă ești fanul altui club, vino oricum, pentru că atmosfera este magică. Avem jucători și fani din Constanța, Cluj, Craiova, Piatra Neamț, Sibiu sau chiar Chișinău. Știm cu toții că iubirea lor pentru fotbal e motorul care-i pune în mișcare.

Încălzirea o facem vineri începând cu ora 20 cu un Warm Up Party la Dreamers Pub, în str. General Berthelot nr.111, sector 1, București . Toți participanții la Fans Cup, fie jucători sau suporteri, sunteți bineveniți la bere, un vin sau ce vă alină setea și o vorbă despre fotbal. Ca gazde bune și pasionați de fotbal, organizatorii vă „întâmpină” cu un discount de 30% pe toți cei care veniți cu tricoul/ însemnele echipei pe care o iubiți.

Nu o să zicem că scorul nu contează în Fans Cup 2019, că e clar că nu-i așa. Ba contează, pentru că fotbalul păstrează-n el orgolii, care pot fumega oricând, ca torțele aprinse de fanii Milanului.

Frumusețea e că aceste orgolii, care ne fac să susținem echipe diferite și să vrem să ne învingem rivalele, aceste orgolii ne aduc, până la urmă, împreună pe același teren. Cine va câștiga? Vedem sâmbătă, de la 09:00.

Pentru cei care nu pot ajunge, vom fi prezenți și pe Facebook, unde vom publica update-uri cu scoruri, fotografii și clipuri live. Pentru cei care vor relaxare de weekend veniți în Complexul Studențesc Tei, unde pe lângă fotbal puteți savura berea craft „Fans Cup”. Sâmbătă avem două terenuri la dispoziție, haideți să le invadăm!