Joi, 16 mai. Plouă cu bulbuci. Mă uit pe prognoză și îmi pun mâinile în cap. Mă sună băieții de la Juventus. „Hai să mutăm într-un balon. O să fie rău” îmi zice Dan Chilom, om cu sute de turnee de fotbal la activ în ultimii muuulți ani. „Vorbim dimineață ca să ne organizăm. Nu putem juca așa. Se lovește cineva” continuă Dan. Mă uit iar pe prognoză la 12 noaptea, la 1, la 2…
Vineri, 17 mai. Continuă să plouă, dar prognoza pentru sâmbătă părea că e mai ok, adică o să plouă puțin pe la 12 și la 2 și la 4, dar în rest nor. Nu-l mai sun pe Dan și încep să-mi fac alte scenarii. Noaptea continuă să plouă, dar pare că se oprește.
Sâmbătă, ziua turneului. Ajung la 8 și ceva la teren. Destul de multă apă pe terenuri, dar nu mai plouă. Băieții de la Milan și Liverpool sunt deja acolo cu bannerele și coregrafia sunt pregătite, berea la rece și fumigenele în ghiozdane. Semn bun! Avem aceeași idee: SE JOACĂ!

Mai mult, butoaiele de bere au ajuns la locul faptei și putem începe a savura berea artizanală nefiltrată „Fans Cup”, un bohemian lager excepțional produs în ediție limitată de Three Happy Brewers și distribuit de The Beer Institute.
Încep meciurile la ora stabilită și primele surprize încep să apară. Cosmin îmi strigă de pe terenul 1 că Real Madrid conduce pe Arsenal cu 2-1 și începe să miroasă a dorință de revanșă, după ce anul trecut fanii echipei din Londra au fost câștigători în semifinală. Campionii din 2018 revin și scot un 3-2 până la urmă, dar au muncit serios pentru el. Pe terenul 2 pe care îl supraveghez eu, grupa cea mai echilibrată începe cu orgoliile încinse, iar Milan – Juventus se termină 2-2 în miros de fumigene și cu un gol fantomă. Fanii Milanului au fost din nou cei mai activi și au creat o atmosferă incendiară!
De la al doilea meci încep să-mi dau seama că toate echipele au venit mai pregătite decât în 2018. Barcelona – Bayern se termină 1-0, iar Inter învinge Borussia Dortmund, care, ca de obicei, a venit cu mulți fani în galben în tribună.
Intră la joc și debutanta Fenerbahce. Cu o echipa mixtă de turci și români, toți fani ai echipei din Istanbul, Fenerbahce debutează cu o victorie în fața Romei, 2-0 și părea că pot face multe surprize la Fans Cup 2019.
Pe terenul 2 continuă meciurile foarte echilibrate, iar Manchester United – Liverpool și Juventus – Barcelona se termină ambele 2-2!
Cu multe absențe, campionii din 2017 de la Liverpool sunt în dificultate și pierd primul meci din acest an. A fost o înfrângere cu 1-0 în fața capului de serie din grupa B, Milan.

Sursa foto: Stefan Constantin

Borussia Dortmund reușește o victorie clară, 6-1 cu Fenerbahce și suporterii care au fost de atâtea ori în zidul galben de pe Westfalenstadion încep să spere la prima calificare în semifinale la Fans Cup.
„Atenție la Manchester United” îmi spune un prieten care era lângă mine. Ei bine, da! Fanii dezamăgiți după un sezon ratat de Mourinho și Solskjaer au venit cu gânduri mari anul acesta și asta se vede după 3-2 cu Bayern.
Vestea bună pentru mine vine de pe cer. Norii încep să se alerge și IESE SOARELE!!!
A urmat o perioadă în care fanii echipelor italiene au suferit mult, mai ales cei ai Milanului. Roma s-a prăbușit în fața Realului. A fost 8-0! Pe terenul 2, marea favorită a grupei Milan a pierdut incredibil și inexplicabil cu Bayern, 1-2. Mulți dintre titulari au văzut prima parte a meciului de pe bancă, iar când au intrat au găsit un portar al lui Bayern foarte inspirat. Alles gute! A fost de altfel, meciul care i-a eliminat pe vicecampionii de la Milan încă din faza grupelor.

Sursa foto: Stefan Constantin

De acest pas greșit a profitat Barcelona, care încet dar sigur s-a urcat pe primul loc în aceast grupă după 3-2 cu Manchester United. Echipa formată din fani ai catalanilor din Pitești, București și Moreni începe să facă pași serioși către prima lor semifinală la Fans Cup.
Pe terenul 1, Arsenal și-a continuat valsul elegant către semifinale cu un 2-1 în fața Borussiei, care s-a luptat admirabil cu un adversar mai experimentat.
Iată situația după 3 etape din fază grupelor, cu Liverpool, incredibil dar adevărat, pe ultimul loc:


Sursa foto: Stefan Constantin

Grupa 1

1. Arsenal 9p
2. Real Madrid 6p
3. Inter 6p
4. Borussia Dortmund 3p
5. Fenerbahce 3p
6. Roma 0p

Grupa 2

1. Barcelona 7p
2. Juventus 5p
3. AC Milan 4p
4. Manchester United 4p
5. Bayern Munchen 3p
6. Liverpool 1p

Milan are un meci greu în etapa a 4-a, dar până la urmă continuă să spere. 3-2 cu Manchester United a fost gura de oxigen de care avea nevoie printre fumigenele roșii și negre!
Barcelona câștigă cu Liverpool și fanii campionilor din 2017 știu că parcursul lor se va termina în grupe.
Inter și Real obțin victorii și lupta pentru locul doi se va da până în ultimul meci, în timp ce Arsenal are deja locul asigurat în semifinale după succesul cu 5-0 în fața lui Fenerbahce. Din păcate a avut loc un incident nedorit (sper din tot sufletul că îl vor prinde pe hoț, mai ales că unul dintre fanii Borussiei avea o poză cu un băiat care dădea târcoale pe la terenurile noastre din Studențesc Tei). Mașina unuia dintre fanii turcilor a fost spartă și aceștia au plecat la poliție. Deja eliminați, cei de la Fenerbahce au renunțat la ultimul meci, cu Real, pentru a rezolva problema. Le mulțumesc pentru participare și sper ca în 2020 să fie mai bine pentru ei.

Sursa foto: Stefan Constantin

Ultimele meciuri din grupe au fost incendiare! Mai ales pe terenul 2. Barcelona – Milan a fost meciul turneului! Dacă Milan câștiga, „catalanii” erau eliminați deși porniseră meciul de pe primul loc. Milan face 2-1 în ultimul minut! Nebunie, fumigene, bucurie cu zeci de fani în teren, dar la ultima fază, Barcelona dă gol din lovitură liberă și merge în premieră în semifinale!

Sursa foto: Stefan Constantin

Cum Arsenal a învins și Interul, Real a trecut de grupă pentru al doilea an consecutiv.

Sursa foto: Stefan Constantin

Înaintea clasamentului grupelor vreau să mulțumesc fanilor de la Roma, care au jucat admirabil, chiar dacă au pierdut toate meciurile în acest an. Sunt sigur că s-au distrat și ne vom revedea la anul.

Grupa 1

1. Arsenal 15p
2. Real Madrid 12p
3. Inter 9p
4. Borussia Dortmund 6p
5. Fenerbahce 3p
6. Roma 0p

Grupa 2

1. Barcelona 11p
2. Juventus 8p
3. AC Milan 8p
4. Manchester United 7p
5. Liverpool 4p
6. Bayern Munchen 3p

Sursa foto: Stefan Constantin

Pentru semifinale, l-am rugat pe Narcis Răducan să dea lovitura de începere. A ales să facă asta la Barcelona – Real Madrid și cine îl poate învinui 😉 Epuizați după o grupă înfernală, fanii catalanilor nu au mai avut forța să joace la același nivel și au pierdut cu 0-3. „Măcar aici să vă batem” spuneam ochii faniilor supărați după un sezon slab al Realului, poate cel mai slab din ultimii 15 ani. Să trimitem înregistrarea lui Zidane, că la cum au jucat cu Betis cred că ar fi mers un transfer din România măcar pentru meciul ăsta :))

Sursa foto: Stefan Constantin

Pe terenul 1, Juventus a reușit să mențină echilibrul o perioadă, a fost 1-1, a fost 2-2, dar nu au făcut față fizic și Arsenal s-a impus cu 5-2. Pentru fanii lui Arsenal a fost a treia finală din tot atâtea ediții de Fans Cup.
În acest an am avut onoarea ca finala să fie arbitrată de Cristi Balaj. Fostul mare arbitru a dirijat ostilitațile cu fermitate și Arsenal a câștigat al doilea trofeu consecutiv după 2-0 cu Real Madrid.
„N-ai ce face! Ne dai trofeul” au strigat fericiți fanii tunarilor! Iorga de la Arsenal a plecat acasă cu tradiționala halbă cu care premiem golgeterul!

Sursa foto: Stefan Constantin

Am consemnat o premieră. Competiția din acest a avut partener media. Sport Total FM a fost alături de noi, iar Mihai Rotariu de la Tackle.ro a fost în direct la radio pe parcursul zilei cu informații despre Fans Cup. A fost încă un an în care am descoperit cât de mult îmi place fotbalul și că un turneu amical între echipele Fan Cluburilor din România este o idee bună. Am avut 12 echipe în 2019 și vedem la ce număr ajungem anul viitor. Important este că ne-am simțit bine, am cântat, am băut bere și dovedit că se poate juca fotbal curat în România. Eu unul sunt fericit că am plecat acasă ars de soare și ploaia aia grea m-a ocolit!