1. Jurgen Klopp a învățat de greșelile de anul trecut și după ce a schimbat portarul Liverpool a avut o altă față. Alisson este adevăratul MVP al sezonului pentru noua campioană a Europei, care în grupe nu a marcat în deplasare și a fost învinsă clar de Steaua Roșie Belgrad, dar care a știut să-și crească nivelul pe finalul sezonului.
  2. Introducerea VAR a schimbat foarte multe, iar coincidență sau nu favoritele tradiționale din sezoanele trecute nu au mai prins nici măcar finala.
  3. După trei sezoane de vis cu perechea Zidane-Cristiano Ronaldo în mare formă, Real Madrid a fost dezamăgirea acestei ediții. Sergio Ramos s-a trezit singur în vestiar chiar dacă lângă el era Balonul de Aur Modric și madrilenii au ratat șansa unei finale pe stadionul marii rivale.
  4. Ajax a fost revelația sezonului. Academia de la Amsterdam a mai inventat o echipă minunată! De Jong, de Ligt, Ziyech sau van de Beek au terorizat apărările marilor cluburi. Au început cu Bayern și au terminat cu Real și Juventus. Atunci, când au devenit favoriți după trei reprize de vis cu Tottenham, puștii lui Ajax s-au speriat și au capotat.
  5. Juventus a câștigat doar la capitolul imagine prin aducerea lui Cristiano Ronaldo. L-au plimbat prin toată Europa, dar de câștigat a câștigat doar titlul din campionatul cu Frosinone, Sassuolo și Chievo. Allegri n-a știut să construiască echipa în jurul celui mai mare superstar adus la Torino în ultimii 30 de ani și a plătit cu postul său eliminarea incredibilă încă din sferturi.
  6. Mauricio Pochettino. El este omul momentului la Tottenham, echipa ajunsă până în finala Champions League pentru prima dată în istoria de 136 de ani fără niciunul transfer din ultimele 18 luni, cu golgeterul Kane mai mult accidentat și cu noul stadion doar pe finalul sezonului. Echipa din nordul Londrei a ajuns vlăguită la finala de la Madrid și nu a reușit să-i facă fața unui Liverpool flămând.
  7.  Messi a câștigat titlul pe care și l-a dorit cel mai puțin la primul sezon în postura de căpitan la Barcelonei, cel de golgeter al Champions League. E foarte interesant cum se vor regrupa catalanii și dacă Neymar va reveni pe Camp Nou.
  8. Șeicii sunt extrem de dezamăgiți după un nou sezon în care au pompat sume amețitoare, dar au extras petrol, pardon trofee doar din campionatul intern. PSG a fost eliminată incredibil de Manchester United după un succes pe Old Trafford, în timp ce Guardiola și Manchester City au pierdut dramatic în fața lui Tottenham. Ambii antrenori mai au o șansă în sezonul viitor!
  9. Bayern schimbă liniile și după plecările lui Robben și Ribery speră să regăsească magia de altă dată. Lewandowski este catalizatorul energiilor și al golurilor și pentru sezonul viitor.
  10. Cea mai tare atmosferă din acest sezon a fost pe Maracana din Belgrad, unde fanii fostei campioanei a Europei Steaua Roșie Belgrad au făcut show în fiecare din cele trei meciuri jucate în grupe. Victoria cu Liverpool a fost revelionul pe stil sârbesc din acest sezon de Champions League.
  11. Se anunță schimbări importante de trupe în rândul marilor echipe ale Europei. Spectaculosul Klopp s-a făcut remarcat datorită jocului său exploziv de atac, dar a câștigat primul trofeu Champions League al carierei cu o defensivă beton condusă de cel mai scump fundaș din lume Van Dijk și al doilea cel mai scump portar din lume, Alisson. De aceea, Liverpool este între marile favorite și în 2020, când finala va fi la Istanbul, locul unde cormoranii au câștigat cea mai dulce finală, în 2005.